Zöldmezős beruházás

Ha Ön zöldmezős beruházásban gondolkodik, akkor nem kell alkalmazkodnia a már meglévő szabályozásokhoz, így szabadon, minimális kötöttségekkel valósíthatja meg céljait. Zöldmezős beruházásnál Ön a megfelelő ár-érték aránnyal, kompletten, határidőre, és a végén garanciával végezheti munkáját.

zöldmezős beruházás egy olyan új ipari vállalkozást jelöl, mely egy, már korábban mezőgazdasági művelés alatt álló területen jött létre, de a kialakítandó telephely újonnan jön létre, üzemi előzmények nélkül. Legnagyobb előnye egy ilyen zöldmezős beruházásnak, hogy nincsenek sem elrendezési, sem funkcionális, sem építési megoldási megkötöttségek.

Lényegében a zöldmezős beruházás a föld végleges kivonását jelenti a művelés alól. Az erre vonatkozó irányelvek szerint lehetőleg a gyengébb termőképességű területeket kell így hasznosítani, illetve, hogy az igénybevétel a szükséges legkisebb mértékre korlátozódjék. A kivonás engedélyköteles, az engedélyt a földhivatalok adják ki, s utána földvédelmi járulékot kell fizetni. A zöldmezős beruházás haszna, hogy a legtöbb újonnan foglalkoztatott a hazai átlagnál valamivel jobban fizetett munkához juthat (különösen az ipari parkokban), a beruházó nyereségre tehet szert, az önkormányzat adóbevételhez juthat.

Hol létesíthető zöldmezős beruházás?

Lapvetően a sík, tereptárgyaktól mentes, lehetőleg városhoz közeli területek vannak előnyben egy-egy zöldmezős beruházás lebonyolításánál. Feltehetően azok a területetek kerülnek megvételre, amelyek a legolcsóbbak és mezőgazdaságilag a legértéktelenebbek, azonban minden más célnak tökéletesen megfelelnek.

Valósítsa meg nálunk vállalkozása a zöldmezős beruházási terveit!

Cégünk megközelítőleg 20 hektárnyi zöldmezős területen kínál fel bérlésre, illetve megvételre, melyek egytől egyig az igényeknek megfelelően alakíthatók át.

Amit még tudni érdemes a zöldmezős beruházásra alkalmas területeinkről:

Ipari parkunk teljes egészében csatlakozik a saját áramhálózatunkhoz, valamint a víz- és gázellátáshoz, valamint a szabad területek úthálózatai is szabadon kiépíthetőek.